Julkaistu: 22.01.2019

Teknisen alan maahantuonti- ja tukkuliike Kauppahuone Harju pakkaa jatkossa sähkö- ja lvi-tarvikkeensa muovipussien sijasta 100 % biohajoaviin Poly-Bi®-pusseihin. ”Viime vuonna siirryimme asteittain pakkaamaan sähkö- ja lvi-tarvikkeemme biopusseihin ja tavoitteena on lähivuosina korvata miljoonia muovipusseja pakkaamalla 95 % sähkö- ja lvi-tarvikkeistamme maatuviin pusseihin.”, kertoo Kauppahuone Harjun toimitusjohtaja Timo Harju.


Poly-Bi® on täysin maatuva materiaali. Se ei saastuta ympäristöä, kuten mikromuovit, eikä sisällä raskasmetalleja. Harjun sähkö- ja lvi-tarvikepussit voidaan siis hävittää helposti polttamalla tai kierrättämällä. Poly-Bi®-pakkaukset tulevat merkittävältä suomalaiselta pakkausratkaisujen valmistajalta.
”Päätös siirtyä biohajoaviin pusseihin oli luonnollinen jatkumo päätöksellemme kantaa vastuumme ympäristön hyvinvoinnista ja pienentää hiilijalanjälkeämme”, Timo Harju toteaa.


Kauppahuone Harju on tänä vuonna 40 vuotta täyttävä maahantuonti- ja tukkuliike, jonka päätuoteryhmiä ovat sähkö- ja lvi-tarvikkeiden lisäksi sähkö- ja puutarhatyökalut, akkutyökalut, led- valaistus, tikkaat sekä puutarhan kastelutarvikkeet.
”Meillä on laaja tuotevalikoima ja haluamme pitää huolta tuotteidemme hyvästä toimituskyvystä ja saatavuudesta, joten pakkausmateriaaliakin kertyy väistämättä”, jatkaa Timo Harju.

Harju aloitti ympäristötekojensa sarjan viisi vuotta sitten korvaamalla kiinteistön öljylämmityksen maalämmöllä ja energiasyöpöt loisteputket energiatehokkaalla led-valaistuksella. Tässä yhteydessä yrityksen toiminnasta tehtiin energiakatselmus ja energiansäästösuunnitelma. Yksi suunnitelman konkreettisista toimenpiteistä oli laatia varastoon kierrätysohjelma. Näiden muutosten ansiosta hiilidioksidipäästöt ovat viidessä vuodessa vähentyneet 840 tonnia. Myös energiankulutus pieneni kaksinkertaisesti tavoitteisiin nähden.

"Lähivuosina aiomme pienentää energiankulutustamme ja kasvattaa uusiutuvien energialähteiden käyttöä entisestään päällystämällä kiinteistömme katon aurinkopaneeleilla.", Timo Harju lupaa.   


Lisätiedot:
Toimitusjohtaja
Timo Harju
020 743 1336
Timo.harju@harju.fi